Open menu

Отлично e представяне на учениците на ПМГ „Проф. Ем. Иванов“, Кюстендил в конкурса „ПРАЗНИК НА ХИМИЯТА 2022“

За поредна година Празникът на химията 2022 се превърна в един своеобразен празник на всички ученици, които обичат химията. Организатори са: Съюза на Химиците в България, Факултет по химия и фармация към СУ „Св. Климент Охридски“, Федерация на научнотехническите съюзи, РУО-София.
В тазгодишния Празник на химията, който се проведе под надслов „Химията – от колбата през компютъра към бъдещето“, много активно се включиха учениците на ПМГ – Кюстендил. В различните възрастови групи и категории участваха шест проекта. Два от проектите в тема „Случайни открития в химията“ бяха класирани за финалния етап, където заслужено завоюваха почетните места.

Проектът на Виктор Цветков и Михаил Станков от 10 г клас завоюва Първо място в състезателна категория постер във възрастова група 8-10 клас, в която участваха 30 проекта. Виктор и Михаил защитиха онлайн своята разработка като впечатлиха комисията с научните си знания и атрактивно представяне.
Проектът на Валентин Тоев от 10 г клас спечели Второ място в състезателна категория презентация във възрастова група 8-10 клас. Валентин представи своята защита във Факултета по химия и фармация, София. Той пребори конкуренцията от 161 проекта в тази категория и впечатли комисията с интереса си към науката химия.

Достойно се представиха и другите наши ученици от профил „Природни науки“ - Мая Чамова от 10 г клас в състезателна категория есе във възрастова група 8-10 клас и Гергана Георгиева от 9 г клас в състезателна категория презентация в същата възрастова група.
Най-върнуващо беше участието на най-малките ни ученици, които натрупаха много знания и опит - Александра Манчева от 5 а клас, която участва в състезателна категория презентация във възрастова група 5-7 клас и Никола Георгиев от 5 б клас, чиито постер е изложен в корпуса по природни науки в училището.
Ръководител на проектите е г-жа Силвия Георгиева, учител по химия и опазване на околната среда.

 

Учениците Виктор Цветков, Михаил Станков и Валентин Тоев, заедно с техния ръководител Силвия Гергиева, са поканени да представят проектите си на 11-ата Национална конференция по химия и 49-ата Национална конференция на учителите по химия „Образование по химия за обществено разбиране на науката“, организирани от Съюза на химиците в България, които ще се проведат съвместно на 23-25 юни 2022 г. в Химикотехнологичния и металургичен университет, София.

Пожелаваме достойно представяне на конференцията!