Open menu

В последния учебен ден за 2021 година - 23 декември в ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ гр. Кюстендил се проведе Празник на науката и творчеството.
Беше открит STEAM център към ПМГ, изграден с помощта на НП „Изграждане на училищна STEM среда“.
Гост-лектор на събитието беше Янита Ангелова – бивш ученик на ПМГ от випуск 2018, която в момента завършва Ханзейски университет за приложни науки в Холандия, със специалност “Анимация и илюстрация”. Тя представи презентация за пътя й от ПМГ до илюстрацията пред професионалните паралелки „Компютърен график“ в VIII и IX клас.
В рамките на събитието се проведе награждаване на медалистите от международното състезание “Математика без граници” и на художниците, които с рисунките си украсиха зоната за дигитална креативност и стената на третия етаж в сградата на училището.
Събитието продължи с уъркшоп за желаещите ученици на тема „Character illustration“ и рисуване върху тениски с текстилни бои.
Гости на събитието бяха г-жа Мая Стойчева - началник на РУО Кюстендил, г-жа Радина Атанасова - началник на отдел ОМДК, г-жа Анелия Русакова - гл.експерт в МОН.
В YouTube канала на училището е качен видеоклип, в който талантливите ученици на ПМГ представят своите таланти и постижения в различни области – научни изобретения, спорт, танци, вокални и инструментални изпълнения.
Това събитие e част от поредица дейности, които се реализират с помощта на Община Кюстендил по приоритетна област: „Изграждане на капацитет за промяна в Община Кюстендил“.
Директорът на училището г-жа Елена Стоилова пожела на всички ученици, учители и гости на събитието да бъдат здрави и истински щастливи.
Светли празници!
Здрава, успешна и щастлива 2022 година!

image
image
image
image
image
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-
otkrivane-