Open menu

През 2021 г. за седми пореден път в България се отбеляза Европейската седмица на спорта с различни спортни събития и прояви под мотото „Бъди активен всеки ден, всеки навсякъде спортува“. 24 септември бе определен за #BeActive School – Европейски ден на спорта в училище.

Вече са известни резултатите от класирането за участието в кампанията  „Европейски ден на спорта в училище“.

През тази година допълнителната тема на кампанията е “Активни пространства” и как дворът на училището може да подтиква децата към физическа активност. Представяме ви видео, където чрез различни асфалтни игри, артистични и креативни намеси неизползваните пространства от спортните площадки могат да бъдат активен атракцион в ежедневието на учениците.

ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ е класирана на първо място  сред участващите в общината училища за провеждане на Европейския ден на спорта в училище 2021. Училището получи сертификат и награден фонд от 350 лв., които ще бъдат използвани за закупуване на спортни пособия за часовете по физическо възпитание и спорт.

В инициативата на 24 септември 2021 г. се включиха активно всички учители по ФВС и голяма част от учениците, с които се проведоха различни спортни дейности като лекоатлетически упражнения, състезателни игри, слалом и др.

Основната цел на „Европейският ден на спорта в училище" е да насърчи физическата активност сред учениците като включването на младите хора в подобен тип инициативи е от изключително значение за изграждането на здравословни навици.

Събитието е част от кампанията #NowWeMove и "Европейска седмица на спорта #BeActive". То е официално подкрепено от Министерство на образованието и науката.

Бъдете активни! Бъдете здрави!

aktivni-
aktivni-