Open menu

 

В град Кърджали от 4 до 7 май 2018 г. беше проведена XXI Национална олимпиада по астрономия. Организатори на Националната олимпиада по астрономия са: Министерство на образованието и науката (МОН), Регионално управление по образование (РУО) – Кърджали, ЕГ„Христо Ботев”, със съдействието на община Кърджали. Официалните гости, които уважиха събитието, отправиха своите поздравления към всички, достигнали до този етап на олимпиадата.
„Гордеем се с това, което имаме, с красотата на Родопа планина! Тук сте, защото сте постигнали поредица от успехи! Това е мястото, на което са успелите!”. С тези думи г-н Гроздан Колев от РУО – Кърджали приветства всички участници.

За четвърта поредна година Иван Митов от 10 клас попада сред десетте най-добри, заемайки 6 място на XXI Национална олимпиада по астрономия, в конкуренция с 34 ученици от цялата страна. За Иван Митов това е втората национална олимпиада през тази учебна година. На националния кръг на олимпиадата по физика, проведен в гр. Русе, той зае 11 място.
Кирил Ябукарски и Златин Йовев от 8 клас също се представиха достойно в своята възрастова група. В конкуренция с 40 млади астрономи те заеха 13 и 16 място.
Гордеем се с успехите на нашите ученици. Резултатите, които постигат, се дължат на взаимодействието между учителите от катедра „Природни науки и екология“ и катедра „Математика“. Ръководител на отбора е Силвия Стойчева – учител по физика и астрономия.
    „Поетите казват, че звездите над Родопите са най-близо!”, а мечтите за тях се сбъдват в нашето училище – ПМГ „Проф. Емануил Иванов“, гр. Кюстендил.