Open menu

 На 22 май 2023 година ученици, учители, родители и гости тържествено отбелязаха Деня на ПМГ пред Общински драматичен театър – Кюстендил.

 Гости на събитието бяха г-н Александър Пандурски – областен управител на област Кюсендил, г-н Петър Паунов – кмет на община Кюстендил, г-н Виктор Янев – зам.-кмет на община Кюстендил, г-н Светослав Василев – секретар на община Кюстендил, г-жа Нели Петкова – директор на дирекция „КОМДСТ” в община Кюстендил. г-жа Гергана Паргова, г-жа Лалка Илиева и г-н Румен Манов – експерти в РУО – Кюстендил.

 Директорът на училището – г-жа Елена Стоилова поздрави учениците и учителите за упоритостта, постоянството и нестихващите амбиции по пътя на знанието. За първа година бяха отличени ученици, носители на награда и стипендия- „ Математика“. Наградата е учредена от сдружение „Математика“, в чийто състав влизат възпитаници на ПМГ. 

 С много вълнение и радостни емоции учениците получиха своите плакети и грамоти – за първенци на випуските, ученици, класирани на призови места на национални олимпиади и състезания, ученици с изяви и  принос към общността и ученици с принос в училищното самоуправление.

 Във фоайето на театъра беше открита изложба от 85 картини с акварел, смесена техника, туш, молив, компютърни рисунки и колажи, изработени от учениците на госпожа Детелина Тихолова от клуб  „Рисуване“, клуб „Concept Art&quot“, ученици от професионалната паралелка  „Компютърен график“, както и творби с награди от национални и международни конкурси.

 Създаденият към училището танцов клуб – „Пъстра черга“  поздрави всички участници в събитието.

 Тържественото събитие е част от редица събития, които се провеждат в чест на 50 - годишнината на ПМГ “Проф. Емануил Иванов“ – град Кюстендил.