Open menu

Презентацията на немски език “Наноматериали. Графен” на Калина Веселинова и Михаил Станков от XI г клас спечели специалната награда в категорията за презентации на немски език в конкурса “Химичните технологии около нас 2023” на Химикотехнологичен и металургичен университет - София.  Проектът беше номиниран за устна защита, която се състоя на 23 март 2023 година в зала “Асен Златаров” на ХТМУ-София. Комисията по организиране и провеждане на конкурса в състав:

Председател: проф. д-р инж. Данчо Даналев – ръководител катедра „Биотехнология”;

Членове:

доц. д-р Ружа Харизанова – катедра „Физика”, директор на Център за немскоезично обучение,

доц. д-р инж. Ваня Кьосева – ръководител катедра „Инженерна екология“,

доц. д-р инж. Силвия Лаврова – катедра „Инженерна екология“,

гл. ас. д-р инж. Владислава Иванова – катедра „Физика”, Център за френскоезично обучение

обсъди представянето на номинираните участници и изготви крайното класиране. 

Презентацията на Калина и Михаил, които учат в профил “Природни науки”, заслужено беше сред наградените. Ръководители на проекта са г-жа Силвия Георгиева (учител по химия и ООС) и г-жа Теодора Крумова (учител по немски език). ПМГ “Проф. Емануил Иванов”, гр. Кюстендил предлага прием в профил “Математически” с разширено изучаване на немски език за учебната 2023/2024 година.

Благодарим за прекрасното гостоприемство на ХТМУ-София, които предоставиха възможността на учениците на разгледат лабораториите в университета, както и за специалния подарък, който получихме - Периодична система на химичните елементи на немски език.

Очакваме с нетърпение следващата инициатива във връзка с изграденото партньорство между Химикотехнологичен и металургичен университет - София, който тази година чества 70-годишен юбилей и Природоматематическа гимназия - Кюстендил, за която инициативите се провеждат в рамките на събития, свързани с 50-годишнината на училището.

 Поздравления за учениците и техните учители!

h
h
h
h
h
h
h
h
h
h
h