Open menu

Spelling Bee logo.jpgНа 27.02.2023 г. в ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ се проведе училищният кръг на  тринадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. В състезанието участваха общо 11 ученици от 5, 6 и 7 клас, като всички се представиха достойно. Михаела Димитрова спечели първото място, а Виолина Мазнева, която също е от 7 б клас, се класира на второ място. И двете ученички ще продължат участието си в регионалния кръг на състезанието Spelling Bee, което ще се проведе на 25 март 2023 г. Най-добрите ученици ще участват в националния финал на 22 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

Гости на състезанието бяха госпожа Даниела Дърманска – заместник-директор „Учебна дейност“ и госпожа Мая Ангелова – ръководител „Проекти“. Диктор на състезанието беше Виктория Димитрова – национален шампион Spelling bee, жури беше госпожа Златка Илиева, а водещ – госпожа Йорданка Борисова.

 Правописните двубои (на английски „spelling bees“) са традиционни американски състезания, в които участниците трябва да изговорят правилно, буква по буква, най-много думи. Непредсказуемото изписване на думите в английския допълнително повишава сложността на съревнованието. Състезателният елемент е много силен мотиватор за участниците, а емоцията е несравнима.

Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

Spelling Bee23