Open menu

naama levyНа 14.12.22 година,  Природоматематическата гимназия в град Кюстендил посрещна заместник-ръководителя на дипломатическата мисия на Израел в България - Наама Леви. Официалното събитие  се проведе изцяло на английски език.  Една от мисиите на госпожа Леви е да посещава иновативните български училища, за да обменя опит и идеи за развитието на техническия напредък, както в България, така и в Израел. 

Учениците на ПМГ представиха завършени интердисциплинарни уроци от последните две години като поставиха акцент върху  урока  „Горски пожари и симулация на огън“, обединяващ два урока от теми по проект „ Умения за иновации“ вizrael партньорство с Интел. Може да видите видеото ТУК

„Очарована съм от всичко, което видях. Уроците са създадени по начин, който не само да дава нови знания на учениците, но и да позволява приложение извън класната стая!“   Сподели госпожа Наама Леви след представянето на учениците.

По време на втората част от събитието госпожа Леви представи идеите и методите на Израел, като нова, стартираща държава. Ученици и учители се включиха активно с въпроси, свързани с техническото, образователно и икономическо развитие на Израел.

Екипът на Природоматематическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“ с удоволствие подкрепя и е готов да допринася за още такива динамични, интерактивни и интелектуални културни събития. Благодарим на госпожа Леви, че избра да посети нашето училище и да се запознае с дейността ни, и си пожелаваме до нови срещи!