Open menu

Да си част от екипа на ПМГ „Проф. Ем. Иванов“ е привилегия и отговорност, които вървят ръка за ръка както с осъществяването на мероприятия и дейности от план – програмата на училището и живота на Общността, така и с участие в редица събития, които диктува културно – историческият календар на извънучилищните институции.
Колегите от катедра Обществени науки и гражданско образование винаги сме споделяли идеята, че учениците с изявен интерес към нашите дисциплини трябва да бъдат близо до нас не само в училище, а и извън него. Затова с огромно удоволствие споделяме с тях всички отправяни към нас покани за присъединяване към едно или друго мероприятие, което е своебразен начин за разнообразяване на училищното ежедневие и трупане на опит в социално и културно отношение.
През м. oктомври 2022 имахме удоволствието да се присъединим към две важни събития, в които взеха участие ученици от 10.а клас, представители на клуб „История за олимпийци“и клуб „Родолюбие“, който продължава дейността си от миналата година, включвайки се в подобни инициативи. А в този случай това бяха:
• Премиера на филма „Алберт Коен – лордът на израелския театър и кино“ – представена на 22.10.2022г. и свързана с отбелязване на 80 години от спасяването на българските евреи от лагерите на смъртта. Емоцията, породена от видяното във филма, се допълни и от личното присъствие на героя – Алберт Коен, придружаван от двамата си синове, част от същата тази емоция.
• 20 години от създаването на къща музей „Димитър Пешев“ – 25.10.2022г. По покана на доц. Ангел Джонев същият екип от ПМГ уважи тържеството, което се проведе в двора на културно-историческия обект, след което използвахме възможността да разгледаме и представената вътре експозиция.
• По повод светлия празник на Народните будители – 1-ви ноември, ученикът Борис Димитров от 10.в клас подготви чудесна презентация по темата, която стигна до училищната общност в дните 27 – 28.10.2022г.
• Подреден бе и кът с постери на ученици във фоайето на 1-ви етаж.

Членовете на катедра ОНГО поздравяват своите колеги и всички, които носят в сърцето си будителския дух на възрожденските просветители, дарители и творци с наближаващия Ден на будителите!

Бъдете здрави и вдъхновени!

albert-
albert-
albert-
albert-