Open menu

 През месец декември в нашето училище се проведе първо издание на конкурса “ПМГ - ПРИРОДНО”. 

 Конкурсът е организиран от учителите от катедра “Природни науки и екология” в чест на юбилейната 50-годишнина на ПМГ “Проф. Емануил Иванов” - Кюстендил. В него взеха участие 40 ученици от училището, които изработиха авторски макети и рисунки на процеси и модели от областта на биологията, физиката, астрономията, химията и екологията. Участниците показаха усвоените знания по природни науки и проявиха голямо творчество като представиха много оригинални проекти. Голяма част от моделите могат да се използват като нагледни средства в часовете по природни науки.

 Всички ученици получиха сертификати и награди, а най-добрите проекти получиха грамоти за лауреати на конкурса. До края на месец януари може да видите техните макети и рисунки на изложба, представена на втори и на трети етаж във фоайето на корпус “Природни науки”. 

 Желанието на организаторите и на учениците е конкурсът да се провежда ежегодно по повод Деня на таланта в ПМГ. Благодарим на всички участници за проявения интерес и за вдъхновяващите идеи!