Open menu

 Два поредни уикенда ученици от Училищния патрул на ПМГ се включиха активно в инициативи, организирани от „Клуб за бъдеще - Кюстендил“.

 На 05.11.2023г. учениците Гуидо Галени и Виктор Валентинов, заедно със своите преподаватели Лилия Георгиева и Светлин Кирилов, се включиха в новосъздадения „Спасителен клуб за бъдеще – Кюстендил“. В сутрешните часове на деня, на учебния полигон в града, те преминаха обучения за работа с пожарни шлангове, поведение при гасене на горски и полски пожари, неоходими предпазни средства, облекло и оборудване при гасене на пожари и др. В следобедните часове участваха във второ обучение на тема „Оказване на първа долекарска помощ“. В залата на Карате клуб „Чикара-ли“ те взеха активно участие в практическото обучението с лектор Лазар Радков – парамедик, както и създател и двигател на кампанията „Капачки за бъдеще“. В него всеки един от участниците получи незаменими познания за това как трябва да се реагира при случаи с пострадали с различни степени на наранявания, как се работи с подвижен дефибрилатор, действия при задавяния и много други.

 На 11.11.2023 г. учениците Александра Кръстева, Борислава Митева,  Виктория Ковачева и Девора Бошнакова от 9в клас, заедно в своя преподавател Светлин Кирилов, се включиха в кампания по залесяване на планина Лисец. В нея участие взеха и ученици от 6-то ОУ „ Паисий Хилендарски“, членове на „Клуб за бъдеще – Кюстендил“ и спортисти от Кик бокс клуб „Спартак“. Въпреки дъждовното време, доброволците успяха да засадят в предварително подготвения терен 600 дъбови фиданки, осигурени от „Държавно горско стопанство – Кюстендил“. 

 Отново нашият Училищен патрул ни накара да се гордеем и ни показа колко важно е всеки един от нас да бъде отговорен и да се включва в каузи, които помагат на хората около тях и на природата, за да изградим едно ново поколение от истински лидери в нашия град.