Новини

Днес, 15 септември 2022 година в ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ – Кюстендил бе открита Новата учебна година при спазване на мерките в условията на епидемична обстановка.
В двора на училището бяха посрещнати новите ученици от V и VIII клас, заедно със своите класни ръководители – V а клас с класен ръководител г-жа Райна Емилова, V б клас с класен ръководител г-жа Евгения Симеонова, VIII а клас с класен ръководител г-жа Юлиана Тишанска, VIII б клас с класен ръководител г-жа Юлиана Карпузова, VIII в клас с класен ръководител г-жа Деница Кирилова, VIII г клас с класен ръководител г-жа Силвия Петрова.
Гости на събитието бяха инж. Нели Петкова – директор на дирекция „Култура, образование, младежки дейности и спорт“ към община Кюстендил и г-н Иван Андонов – председател на Общинския съвет – Кюстендил и председател на Училищното настоятелство.
Водещи на програмата бяха Мария Банова от VIII a клас и Виктория Димитрова от VIII б клас.
Директорът на училището – г-жа Елена Стоилова, приветства всички учители, ученици и техните родители, като пожела изпълнена с успехи учебна година, да постигаме целите, които сме си поставили и заедно да преодоляваме предизвикателствата.
Г-жа Стоилова връчи сертификати на четирима ученици на училището, които са победители във финалния кръг на турнира „Математика без граници“, който се проведе през лятото в гр. Несъбър – Александра Умленска от XII а клас, Йоана Анастасова от XI а клас, Ванеса Фудулска от XI а клас и Геро Тодоров от IX а клас.
Знамето на Република България беше вдигнато от зрелостниците Росен Нешев и Александра Умленска.
Поздравителни адреси за Новата учебна 2022/2023 година бяха получени от: проф. д-р Сашо Пенов – служебен министър на образованието и науката; инж. Александър Пандурски – областен управител на Кюстендил; Мая Стойчева-Николова – началник на РУО – Кюстендил; Петър Паунов – кмет на община Кюстендил; Иван Андонов – председател на Общинския съвет – Кюстендил и председател на Училищното настоятелство, подполковник Димитър Димитров – началник на военно окръжие – Кюстендил, висши учебни заведения, фондации и организации - партньори на училището.
Поздрав към всички гости на събитието отправи Габриела Стоянова от XII в клас, която изпълни песента „От векове за векове“.
 По инициатива на ученици от Ученическия съвет всички класове, заедно с техните класни ръководители, си направиха обща снимка пред специално изработената рамка за снимки.

Нека Новата учебна 2022/2023 година да бъде за всички ползотворна, успешна и градивна, изпълнена със стремеж към нови знания и постижения!
Честит Празник и на Добър час!

start-
start-
start-
start-
start-
start-
start-
start-
start-
start-
start-
start-
start-
start-
start-
start-
start-

Уважаеми ученици, родители и приятели на общността на ПМГ,

Уведомяваме Ви, че на 15.09.2022 г. от 09:30 часа ще се състои откриването на новата учебна 2022/2023 година.

Каним учениците от V, VI, VII, VIII и XII клас да присъстват на тържествената церемония.
За учениците от IX, X и XI клас е създадена организация от класните ръководители.

На всички пожелаваме здрава, успешна и ползотворна учебна година!

От 12 до 18 септември 2022 година се провежда Седмицата на пожарната безопасност. Инициативата е посветена на 14 – септември, професионален празник на пожарникарите, а организираните събитията са насочени към повишаване културата и информираността на населението в областта на пожарната безопасност и защита, издигане престижа на професията и доверието на хората, както и популяризиране на всички дейности, осъществявани от пожарните екипи.

 

На 13.9.2022 г., служители на РСПБЗН - Кюстендил, организираха парад на пожарна техника. На площад "Велбъжд" в Кюстендил  бе експонирана специализираната техника и  отслужен тържествен водосвет.
Присъстваха деца и ученици от общинските детски градини и училища, много граждани и общественици.
В проведеното тържество нашето училище бе представено от ученици от шести и девети клас и преподаватели.

pb-kn-
pb-kn-
pb-kn-
pb-kn-
pb-kn-
pb-kn-
pb-kn-
pb-kn-
pb-kn-
pb-kn-
pb-kn-
pb-kn-
pb-kn-
pb-kn-
pb-kn-
pb-kn-
pb-kn-
pb-kn-
pb-kn-
pb-pb-

 

Ванеса Фудулска и Йоана Анастасова – ученички от ПМГ „Проф.Ем. Иванов“ с бронзови медали от Международната олимпиада за млади математици (WYMO)

Международната олимпиада за млади математици, организирана от Organising Center for STEM Olympiad, Indonesia се провежда в два кръга - квалификация и финал. И в двата кръга се решават 25 задачи на английски език за 120 минути под видео наблюдение, а максималният брой точки е 100. Участниците са разделени в 3 категории. В категория 10-12 клас на квалификацията, проведена на 28 август 2022 година Ванеса Фудулска и Йоана Анастасова с постижение съответно от 88 и 84 точки с трети и четвърти резултат се класират за финала, където извоюват бронзови медали.
Поздравления, момичета и нови успехи!

За втора поредна година ученици от ПМГ „Проф.Емануил Иванов “ – град Кюстендил се насладиха на емоционално морско приключение от 21.08. до 26.08.2022година. Училището кандидатства по Националната програма „Отново заедно” и предостави на 30 ученици възможността да се насладят на шестдневен летен лагер в Слънчев бряг.
Летуването протече по предварително подготвена програма, която освен плажуването на морския бряг, включваше и поредица от тематични занимания, екскурзии до Стария Несебър и Свети Влас.
По време на морското приключение учениците участваха в редица предизвикателства: две безплатни занятия по китайски език, както и участие в плажна дискотека ,организирана от техните преподаватели и Сънрайз турс и много други забавни игри!

otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-
otnovo-

Мартин Петров от VI б клас е участник в тренировъчната програма за ученици SPACE CAMP TURKEY 2022.
Space Camp Turkey e космически център за обучение, намиращ се в гр. Измир, Турция. Създаден през 2000 г., той е един от двата функциониращи към момента космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA. Той е и единственият такъв учебно-тренировъчен лагер за Европа, Близкия Изток и Азия.
Програмите са предназначени за деца и младежи на възраст от 11 до 15 години с интереси в областта на STEM, а занятията включват физика и астрономия, математика, космически технологии, биология и други науки. Космическият център провежда едноседмични обучителни програми от април до септември, като от основаването му до момента през програмите му са преминали десетки хиляди участници.
Space Camp е едно уникално образователно и интеркултурно предизвикателство, чиято главна мисия е възпитаването и насърчаването на бъдещи изследователи в STEM областите, както и изграждането на глобално приятелство на базата на космическите науки. В рамките на една седмица деца и младежи от цял свят биват обучавани на технологии, открития и нововъведения от света на космическите пътувания, също науките термодинамика, роботика, астрономия, астрофизика, биология и други. Чрез интерактивни симулации, пречупени през призмата на космоса, младежите получават ценни уроци не само по наука, но и за работа в екип, общуване и лидерство в динамична и забавна среда, съобразена с учебната им програма. Лагерът се провежда изцяло на английски език от специално подготвени обучители специалисти. След успешно участие младежите получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.
До 2021 година в програмите на Space Camp Turkey са взели участие повече от 1000 младежи от България. През 2022 участваха 160 български ученици на възраст между 11 и 15 години. Сред тях е и Мартин Петров, който получи частична стипендия от Център за творческо обучение след участие в конкурс с есе на тема „Телескопът James Webb – нова ера в изследването на дълбокия Космос“. Мартин участва в лагера в гр. Измир, Турция в периода 26 юни – 3 юли 2022 г., с което постави „космическо“ начало на лятната си ваканция.
Представяме ви моменти от лагера, а на Марти пожелаваме да не спира да изучава всеобхватна Вселена:

k-centar-
k-centar-
k-centar-
k-centar-
k-centar-
k-centar-
k-centar-
k-centar-
k-centar-
k-centar-
k-centar-
k-centar-
k-centar-
k-centar-

 

 

Фалшива „новина“ е участието на ПМГ“Проф. Емануил Иванов“, Кюстендил  в инцидента с изоставен ученик на летището във Франкфурт.

 

В  новинарска емисия е разказана история за ученик, изоставен от групата/учителите си на летището във Франкфурт.

 Водещият Виктор Николаев ясно казва преди репортажа, че ученикът е от НПМГ-София, но в самия репортаж репортерката говори само за природоматематическата гимназия и поради това, че е ясно казано, че ученикът е от Кюстендил, прави внушения, че става дума за Природоматематическата гимназия  в Кюстендил.

Намесено е името на нашето училище( Природоматематическа гимназия-Кюстендил)  във всички последващи публикации по различни медии  и ни заклеймяват без някой да се опита да се свърже с нас и да изясни фактите.

В тази връзка уточнявам следното:

  • Ученикът Атанас Иванов е от Кюстендил, но НИКОГА не е бил ученик на ПМГ-Кюстендил. Понастоящем е ученик вече в 12 клас на НПМГ – София;
  • Водачът на групата - Георги Пенков (или Пейков?), НЕ е и не е бил учител на ПМГ“Проф. Емануил Иванов“-Кюстендил.
  • В групата не е участвал нито един учител на нашето училище. Нямаме информация да са участвали и наши ученици.

С мен не е разговарял никой (нито майката на Атанас, нито журналист) и нямам никаква информация за организирането и провеждането на тази екскурзия.

Намесването на нашето училище и наши учители е много непрофесионална журналистическа проява. Моля да внесетете яснота по отношение на нашето участие/неучастие в тази случка.

Радваме се, че Атанас е вече у дома след това предизвикателство.

Фалшиви "новини" ни заливат от всички страни и различаването им е задължително умение за всеки от нас.

Хубаво лято! Бъдете здрави и усмихнати!

Поздрави, 

Елена Стоилова - директор на ПМГ"Проф. Емануил Иванов", Кюстендил

V "б" клас с класен ръководител Светлин Кирилов е победителят в категория „Прогимназиален етап“ на конкурса „Клас на годината“. IX "a" клас с класен ръководител Александра Манова пък грабна наградата в категорията на „Гимназиален етап“.
На официална церемония, провела се на 07.07.2022 г. в сградата на Община Кюстендил, двата класа получиха парични награди в размер на 1000 лв. и плакети от кмета - г-н Петър Паунов.
Сред присъстващите бяха зам.-кметът Виктор Янев, Светослав Василев – секретар на Община Кюстендил, Нели Петкова - директор на дирекция „Култура, образование, младежки дейности, спорт и туризъм“, директорът на ПМГ – Елена Стоилова и ученици от двата наградени класа.
Класовете бяха оценени по следните критерии: допуснати минимален брой неизвинени отсъствия, годишен успех на класа, постижения в спорта, участие и постижения в състезания и олимпиади, липса на наказания от педагогическия съвет или допуснати противообществени прояви, участия и отличия в конкурси, фестивали и извънкласни мероприятия.
Конкурсът „Клас на годината“ се организира за втора поредна година от „Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни“ към Община Кюстендил и има за цел да стимулира и поощри изграждането на дейни ученически колективи, способни да проявяват инициатива, да работят в екип, да взимат активно участие в часовете. Конкурсът има за цел и да сведе до минимум неизвинените и безпричинни отсъствия, развитие на мотивацията за учене, привличане на родителите в учебно – възпитателния процес, развитие и обогатяване на училищните традиции.
Поздравления за учениците и техните класни ръководители!

komisia-
komisia-
komisia-
komisia-
komisia-
komisia-
komisia-
komisia-
komisia-
komisia-