Новини

Национално състезание по информационни технологии, информатика и визуални изкуства "АЗ МОГА, ТУК И СЕГА" гр. Девин

 Това е 12то  издание на състезанието, в него се включиха 388 ученика  в следните категории: програмиране, фотография, презентация, Front-end web dev, Game dev, видеоклип, графичен дизайн и дизайн на сайт. Работи се на място 7 часа по конкретна задача.

 Нашите ученици се състезаваха в следните категории: програмиране, Front-end web dev, Game dev, графичен дизайн. Конкуренцията беше много голяма, като в програмирането се състезаваха най-много - 90 участника.

Наградени в топ 10!!!

Game dev:

  • 2ро място - Аделина Грозданова 9 кл. отбор "Клеопатра"
  • 4то място - Елизабет  Янева  10 кл. и Елисия Благоева 9 кл. отбор "Unholy"

Програмиране:

  • 3то място - Радин Тихолов 12 кл. и Божидар Петров 10 кл. отбор  "CodeBros"

Front-end Web Development:

  • 9то място - Янислав Боцев 9 кл. 

Графичен дизайн :

  • 8мо място-Мирела Кенова 11 кл.

Ангелина Цветанова и Даниела Христова 8 кл. специална награда от категория Game dev

Даниел Стефанов, Андреа Николчова и Владимир Коцев 12 клас програмиране - 13то място

Честито!!

Adelina
Daniela i Adelina-
Daniela i Delina-
MirelaKenova-
MirelaKenova-
MirelaKenova-
unk

EKУважаеми ученици, родители и учители,

На 31 май 2023 година (сряда) от 14:00 ч. в Конферентната зала на ПМГ "Проф.Емануил Иванов" Кюстендил ще се проведе церемония по награждаване на учениците от област Кюстендил, заели призови места на математическото състезание „Европейско кенгуру".

Пожелаваме още много успехи на талантливите ученици от област Кюстендил!

 Открихме годишната изложба на клуб „Рисуване“, клуб „Concept Art" и ученици от професионална паралелка „Компютърен график“ - 8, 9 и 10 клас при ПМГ „Проф.Ем.Иванов“ гр.Кюстендил във фоайето на Общински театър.

 Творбите в изложбата са нарисувани през учебната 2022/2023 г. Участват  ученици от 7 до 11 клас с 85  рисунки и картини с акварел, акрил, смесена техника, туш, молив, компютърни рисункиы компютърни колажи и плетените кукли на Ангелина Цветанова 8 клас.

 Годишната изложба е традиционна за нашето училище. В нея показваме учебни рисунки и най-добрите творби,  някой   с награди от национални и международни конкурси.

 Изказваме благодарност на фирма „Торготерм“ за подкрепата при разпечатване на компютърните рисунки.

 Художниците работят под ръководството на учителя по изобразително изкуство и ръководител  на клубове „Рисуване“ и „Concept Art" Детелина Тихолова.

poster
exhibition
exhibition
exhibition
exhibition
exhibition
exhibition
exhibition
exhibition
exhibition

УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ ОТ ПМГ ОТБЕЛЯЗАХА 24 МАЙ – ПРАЗНИКА НА СВЕТИТЕ БРАТЯ КИРИЛ И МЕТОДИЙ, НА БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА, ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА КНИЖОВНОСТ

 ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ се включи в традиционното шествие по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май. В него взеха участие учителите, знаменната група на училището, първенците на випуските, учениците с принос към училището, учениците Миротворци към училището, учениците от осмите класове.

 Началникът на РУО – Кюстендил г – жа  Мая Стойчева връчи грамоти  на удостоените учители от област Кюстендил. Двама учители от ПМГ  получиха наградата „Неофит Рилски“, присъдена от Министерство на образованието и науката. Това са г – жа  Жасмина Мицова – учител по история и цивилизации и г – жа Силвия Георгиева – учител по химия и опазване на околната среда.

Честито на наградените!

 На 17 май 2023 г. ПМГ „Проф. Емануил Иванов“, Кюстендил представлява България в международния уебинар „Умения за иновации“, на който се разискваха въпроси за прилагане на иновативни образователни модели и трансформиране на начина, по който технологиите се използват в образованието.

 В уебинара взеха участие учители от САЩ, Франция и България. Учителите от ПМГ - Кюстендил Райна Емилова, Силвия Георгиева и Диана Мечкова представиха своя опит при използване на ресурсите на Intel® по STEM програмата „Умения за иновации“ и отговориха на въпроси, свързани с разработването на някои от проектите, реализирани през последните две години с учениците от 5, 6 и 10 а клас - „Замърсяване на водите“ , „Горски пожари и симулация на огън“ и други.

 Уроците са оформени под формата на проблеми от реалния живот, които трябва да се решат чрез използването на технологични инструменти. Те развиват дизайнерско мислене, креативност, алгоритмично мислене, умения за програмиране и кодиране. Уроците са интердисциплинарни и част от тях са достъпни на български език. Ресурсите на Starter Pack дават възможност да се ангажират учители, които преподават по различни учебни предмети в работа по една обща тема. 

 В пилотния етап на програмата се включиха четири училища от България: ПМГ „Проф. Емануил Иванов”, гр. Кюстендил; ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров”, гр. Хасково; МГ „Акад. К. Попов”, гр. Пловдив и 138 СОУ „Проф. Васил Златарски”, гр. София. Всички те се обединиха от обща мисия – да превърнат учениците в активни участници в учебния процес, за да придобият не само силни академични умения, но и разнообразен социален опит. 

 Център за творческо обучение е партньор на Intel® с права върху реализирането на проекта Skills for Innovation в българските училища.

 Предстои представяне на проектите в 5 и 6 клас – „Здравословно хранене за всички“ и „Разследване на горски пожари“.

              intel11  intel2

 На 22 май 2023 година ученици, учители, родители и гости тържествено отбелязаха Деня на ПМГ пред Общински драматичен театър – Кюстендил.

 Гости на събитието бяха г-н Александър Пандурски – областен управител на област Кюсендил, г-н Петър Паунов – кмет на община Кюстендил, г-н Виктор Янев – зам.-кмет на община Кюстендил, г-н Светослав Василев – секретар на община Кюстендил, г-жа Нели Петкова – директор на дирекция „КОМДСТ” в община Кюстендил. г-жа Гергана Паргова, г-жа Лалка Илиева и г-н Румен Манов – експерти в РУО – Кюстендил.

 Директорът на училището – г-жа Елена Стоилова поздрави учениците и учителите за упоритостта, постоянството и нестихващите амбиции по пътя на знанието. За първа година бяха отличени ученици, носители на награда и стипендия- „ Математика“. Наградата е учредена от сдружение „Математика“, в чийто състав влизат възпитаници на ПМГ. 

 С много вълнение и радостни емоции учениците получиха своите плакети и грамоти – за първенци на випуските, ученици, класирани на призови места на национални олимпиади и състезания, ученици с изяви и  принос към общността и ученици с принос в училищното самоуправление.

 Във фоайето на театъра беше открита изложба от 85 картини с акварел, смесена техника, туш, молив, компютърни рисунки и колажи, изработени от учениците на госпожа Детелина Тихолова от клуб  „Рисуване“, клуб „Concept Art&quot“, ученици от професионалната паралелка  „Компютърен график“, както и творби с награди от национални и международни конкурси.

 Създаденият към училището танцов клуб – „Пъстра черга“  поздрави всички участници в събитието.

 Тържественото събитие е част от редица събития, които се провеждат в чест на 50 - годишнината на ПМГ “Проф. Емануил Иванов“ – град Кюстендил.

 

 С много усмивки и позитивни емоции зрелостниците от Випуск 2023 г. предадоха знамето на училището. По традиция единадесетите класове бяха подготвили символични подаръци за абитуриентите.

 Новата знаменна група – Йоана Анастасова XI а клас, Михаил Станков XI г клас и Никол Георгиева XI в клас, прие знамето от Виктор Илиев – XII а клас, Симона Петрова – XII б клас и Йоана Стойкова XII в клас. 

 На добър час, скъпи зрелостници!

 От общността на  ПМГ

znamenna-grupa
zrelostnici
zrelostnici
zrelostnici
zrelostnici
zrelostnici