Училищна Телерик Академия отвори приема за безплатните си ИТ обучения за ученици в Кюстендил

Кандидатстването става онлайн до 10 октомври и не изисква предишни познания в областта.


cid 17bee2e002d4cff311     Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, обяви старта на приема за учебната 2021-2022 година. Покривайки над 95% от областите в България, над 2600 деца и младежи в 1-12 клас ще имат възможност да вземат участие в 130 школи в 41 населени места. Ученици в 4-12 клас ще имат възможност да се обучават в една от три безплатни школи по програмиране в Кюстендил.
Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия до 10 октомври и не изисква предишни ИТ познания.
     Обученията започват в края на октомври и ще се провеждат до юли 2022 г., а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Програмите са с продължителност 100 учебни часа и в Кюстендил се реализират в сътрудничество с ПМГ „Проф. Ем. Иванов“, ОУ „Проф. Марин Дринов“ и с подкрепата на община Кюстендил, Magniflex, Андрей Давчев и Виктор Давчев.
     „Щастливи сме, че чрез школите ни учениците могат да се докоснат до света на технологиите и да навлязат в него, за да са по-свободни при избора си на бъдеща професия и локация, от която да работят. Целта ни е да им помогнем да са успешни независимо от сферата, в която изберат да се развиват, защото дигиталните умения са ключови за всяка професия - сега и занапред. Вярваме, че децата на България ще са готови за бъдещето, защото интересът към програмите ни расте с всяка изминала година и през 2021-2022 отваряме рекордните 130 школи в 41 населени места. По този начин все повече ученици от различни населени места ще имат
достъп до безплатно и модерно ИТ обучение.“, коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия.
Обучения за 8-12 клас
С практическа насоченост и модерна програма, те подпомагат кариерната ориентация на
учениците и тяхната последваща професионална реализация. Гимназиалните ученици могат
да участват в обучение по програма „Уеб програмиране“, в която усвояват основите на
програмирането и се научават да създават собствени интернет страници.
Обучения за 4-7 клас
Те развиват ключови дигитални умения, като учениците могат да избират между 2 програми:
- „Разработка на игри“, в която се научават да програмират докато създават компютърни
игри;
- „Алгоритмично програмиране“, където усвояват задълбочени познания по програмиране,
развиват логическото си мислене и се подготвят за състезания по информатика.

Повече можете да научите тук:

Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия. За допълнителна информация: www.telerikacademy.com/school  или във Facebook.