Кандидатстване в Академията на МВР

Предоставяме Ви материали за възможностите за обучение, условията и реда за кандидатстване в Академията на МВР и Предимствата и отговорността в работата на служителите в системата на Министерството на вътрешните работи.

 

На 14 май (събота) 2022 г. от 10.00 до 16.00 ч. ще се проведе "Ден на отворените врати" на Факултета по индустриални технологии при ТУ-София, като на всеки кръгъл час ще има организирана група, която ще има възможността да надникне в лабораторния комплекс, за да се запознаят с богатата база - съвременни индустриални системи, роботи и 3D технологии.
Ще бъдат представени специалностите - https://www.tu-sofia.bg/faculties/specialties/19, новата ни специалност "Интелигентни системи и изкуствен интелект" (на български и английски език), както и утвърдените - "Дигитални индустриални технологии" и "Компютърно проектиране и технологии в машиностроенето".

 

На 18 април 2022 година  от 15:00 часа във Висшето училище по сигурност и икономика - Пловдив ще се проведе първият от редица майсторски класове, който ще протече под формата на демонстрация.

Водещ ще бъде  Живко Чакръкчиев – консултант по корпоративна сигурност и преподавател по джиу джицу и карате вадо рю. Той притежава черен колан – втори дан, а пред присъстващите на демонстрацията ще покаже техники за защита и самозащита както за цивилни, така и за униформени по време на изпълнение на служебните им задължения.

Темата на демонстрацията ще бъде: Адекватност при изпълнение на служебните задължения от униформени и цивилни служители на реда и сигурността. Линк към събитието може да откриете на страницата на Висше училище по сигурност и икономика във Facebook или вижте тук.


На 19 април от 13:00   часа в Google Meet успешно реализирани възпитаници на ВУСИ ще разказват своите истории на успеха, а д-р Антонина Кардашева ще изнесе кратка лекция, свързана с емоционалната интелигентност. 

В срещата можете да се включите от тук.

На 30 април от 11:00 до 16:00 часа Физическият факултет (ФзФ) на СУ „Св. Кл. Охридски“ и Астрономическата обсерватория на Софийския университет (от 16:00 до 22:00 часа) отварят вратите си за всички, които искат да прекарат няколко интересни и ползотворни часа, вдъхновени от науката – ученици, учители, родители с деца, студенти, изследователи и граждани.
Посетителите ще могат да видят, че физиката ни отвежда най-дълбоко и най-далече в човешкото познание; че може да бъде забавна; че е интелектуално изпитание и удоволствие; че е престижна специалност с многобройни и добре платени възможности за реализация в България и по света. Тя е и необходимост за всеки, който иска да ползва достиженията на технократното общество!
По време на Деня на отворените врати ще може да се запознаете с новите предизвикателства пред физиката и астрономията и представяне на възможностите за обучение и развитие в различни области на физиката, както и да зададете своите въпроси.
Ето и програмата на Пролетен ден на Отворените врати във Физическия факултет на Софийския университет на 30 април 2022 г.