На 15 юли 2021 година ще се проведе писмен тест за специалността " Психологично подпомагане на оперативно- издирвателната дейност".

Предоставяме Ви Електронен формат брошура, относно специалностите от магистърски програми на Академията на МВР, представящи - обхват, насоченост, придобити умения и възможност за прожесионална реализаци.

Срок за подаване на документи - 22 юни 2021 година.

ARC Academy организирахме конкурс за стипендии.

В него могат да участват всички ученици от 10,11 и 12 клас. Профилът на участниците може да бъде всякакъв, защото естеството на задачата изисква различни умения.
В ARC Academy винаги се стремим да помагаме на младите таланти да поемат по своя път в гейм индустрията. А един от начините да го правим е като дадем възможност на някои от вас да спечелят частична стипендия за нашата основна двугодишна програма Game Dev. Какво е нужно да направите?

Ето ЛИНК КЪМ КОНКУРСА
https://arc.academy/bg/konkurs-za-stipendii-za-uchenici/?utm_source=pmgkn&utm_medium=email-KS&utm_campaign=KonkursStipendii

 

Предстой провеждане на космически лагер за ученици. Ученици на възраст между между 11 и 15 години могат да кандидатстват в конкурса Space Camp Turkey 2021 чрез есе или видео есе и да се класират за стипендия за участие в програмата!

Space Camp Turkey се намира в град Измир, Турция и е единственият такъв функциониращ учебно-тренировъчен лагер за Европа, Близкия Изток и Азия. Участниците в програмите на лагера учат по специализирана програма, изградена по утвърден модел на NASA.

Тази година 100 български деца, с интереси в науката, ще имат възможност да преминат през програмата на Space Camp Turkey. За целта, всички кандидати трябва да изпратят своите кандидатури с краен срок 11 април 2021 г., 23:59 ч.

Програмите на космическия център дават възможност на деца и младежи на различна възраст, но обединени от интересите си в STEM сферата, да работят по съвременни научно-образователни планове в областта на астрономията, роботиката, астрофизиката, биологията и др. Участниците използват истински космически технологии и влизат в ролята на космически изследователи като обличат скафандри, тренират на реални уреди за подготовка на астронавти, изпробват движения в безтегловна среда, поемат контрол върху совалка и т.н. След успешното приключване на програмата всички участници получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.
Повече информация за конкурса може да намерите на официална страница на програмата за България:


https://spacecamp.cct.bg/

Предстои провеждането на второто издание на Националния конкурс за студенти и ученици „Словото и диалогът“, организиран от Филологическия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Предоставяме Ви информация и линка към пълната информация за условията на конкурса https://www.uni-vt.bg/bul/pages/?zid=3&page=5366.

 

През месец април 2021 година фондация "Миню Балкански"с.Оряховица организира провеждането на две школи:
- школа " Европейско кенгуру" от 12 до 16 април 2021г.
- школата "Изкуствен интелект" " от 20 до 25 април 2021 г.

Учителите и учениците ще получат сертификати за своето участие.

Предоставяме програмите на двете школи