СПОРТНО СЪСТЕЗАНИЕ „СТЪПКИ ЗАЕДНО“

ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА ПМГ ПРОВЕДЕ СПОРТНО СЪСТЕЗАНИЕ „СТЪПКИ ЗАЕДНО“ МЕЖДУ УЧИТЕЛИ, УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ – 15 юни 2022 година

Състезанието е част от дейностите по Национална програма „СТЪПКИ ЗАЕДНО“, под надслов „Да спрем тормоза в училище“.
С много ентусиазъм и положителни емоции родителите, учителите и учениците се впуснаха в спортната надпревара. През цялото време доминираше не състезателният дух, а духът на оживление и приятно настроение сред участниците и публиката. За любителите на интелектуалните занимания беше организиран турнир по шахмат.
Г-жа Лилия Георгиева – учител по ФВС, със собствени средства връчи две еднократни стипендии на изявени спортисти. След конкурсна процедура, подадени в срок мотивационно писмо и портфолио, стипендията беше присъдена на:
1. Боян Кръстев – ученик от 6. а клас – източни бойни изкуства
2. Даяна Димитрова – ученичка от 10. в клас – художествена гимнастика
Стипендията „НА СТАРТ СЕ ЗАСТАВА ЗА ПОБЕДА“ е в размер от 200 лв. и ще продължи да бъде връчвана всяка година за спортни постижения.
С учредяването на стипендията се поставиха основите на „Алея на славата“ в ПМГ, като на победителите бяха взети отпечатъци от дланите и се изработиха гипсови отливки.
Убедени сме и вярваме, че отглеждането и възпитаването на общностния дух е посоката, която искаме да следваме и занапред, защото новите реалности и световни тенденции изискват нов прочит и разбиране за това какво всъщност означава да си гражданин в 21 век.

gips-
gips-
gips-
gips-
gips-
gips-
gips-
gips-
gips-
gips-