Open menu

През м. септември 2020 година, въпреки ситуацията с разпространението на COVID19, се проведе „Европейски ден на спорта в училище“ – една от най-масовите и традиционни инициативи, в които учениците се запознават с различни спортни занимания и научават повече за здравословния начин на живот.
Вярваме, че в ситуацията на COVID19 е изключително важно да продължим да работим за повишаване на физическата активност у децата, защото физическа активност допринася за по-силна имунната система и може да допринесе за цялостното благополучие и здраве на децата в дългосрочен план.
Тази година специалните теми са за допълнителни спортни игри в училищата, посветени на опазването на околната среда – Игри #Без отпадъци и нова тема – Спортът като начин за подобряване на психичното здраве при децата – за която е предвиден специализиран наръчник и онлайн обучение на педагозите по темата.
Игрите, посветени на опазването на околната среда, са с фокус върху намаляване на отпадъците и тяхното разделно събиране и рециклиране. Игрите без отпадъци са част от дългосрочната програма „Място България“ на БГ Бъди активен, както и на визията на училището ни за чиста околна среда.
ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ е класирана на първо място сред участващите в общината училища за провеждане на Европейския ден на спорта в училище 2020.
Училището получи сертификат и награден фонд от 350 лв., които ще бъдат използвани за закупуване на спортни стоки и пособия за часовете по физическо възпитание и спорт.
В инициативата на 25 септември 2020 г. се включиха активно всички учители по ФВС и голяма част от учениците, с които се проведоха различни спортни дейности като лекоатлетически упражнения, състезателни игри, слалом за сиране на отпадъци и други.

sporten-den-
sporten-den-
sporten-den-
sporten-den-
sporten-den-