Open menu

На 29 септември 2019 г. в БАН се състоя тържествена церемония, на която бяха обявени резултатите от четвъртото издание на конкурса „Карст под защита – дар за поколенията“ и бяха наградени лауреатите в различните конкурсни категории. Награждаването бе включено в тържествената сесия на Международната научно-практическа конференция „Защитени карстови територии – законодателство, туризъм, мониторинг” http://prokarstterra.bas.bg/forum2019
Учениците Мартин Ковачки и Филип Чифлички, 11 клас с ръководители Биляна Йорданова – учител по ИТ и Албена Джонева – учител по география и икономика, бяха отличени с втора награда за проекта си „В търсене на... карст“, категория Уеб-сайт.
„И през 2019 г. повечето от получените 204 конкурсни творби излъчват оригиналност и искрена, завладяваща емоционалност. Международното жури отново беше изправено пред труден избор, особено при определянето на фаворитите в конкурсните категории... За четвърти пореден път сме свидетели на сериозна подготовка и искрен ентусиазъм при изработването на конкурсните творби. Благодарим на всички участници в конкурса за тяхното достойно представяне и за прекрасните им творби. Оставаме с надеждата, че независимо от резултатите в класирането, те ще запазят своя интерес към карста и той ще продължава да ги вдъхновява. Изказваме искрена благодарност на всички членове на международното жури за проявената от тях отговорност и висок професионализъм при класирането на конкурсните творби.
Уважаеми колеги, за нас беше чест да работим с вас!“
От името на организаторите на конкурса – Петър Стефанов, БАН

karst-
karst-
karst-
karst-
karst-
karst-
karst-
karst-
karst-
karst-