Open menu

На 24 ноември 2022 г. Клубът по дебати на ПМГ, с ръководители Лилия Механджийска и Диана Мечкова, проведе открит дебат на тема „За и против санкциите за родители, които не упражняват ефективен родителски контрол“. Участниците в дебата бяха - Ванеса Фудулска 11а клас – капитан на отбора; Ивайла Павлова, Красимир Маринов и Никол Кирилова – 10а клас; Дейвид Нешев – 10б клас и Константин Механджийски – 11а клас. Отборите за – и против представиха убедително своите аргументи и спечелиха аудиторията със сериозната си подготовка и уменията си за публично говорене и стил.
Предизвикателство за учениците беше, че съдии на дебата бяха прокурори, които са и членове на Асоциацията на прокурорите и следователите в България: Албена Разсолкова – районен прокурор; Галина Димитрова и Крум Крумов – заместник-районни прокурори. Събитието е част от инициативата на Асоциацията на прокурорите и следователите в България „Правосъдие в бъдещето – прокурори и ученици говорят за правото“.
След дебата и обратната връзка, дадена от прокурорите, последва дискусия с присъстващите в залата по темите за алкохола, наркотиците и домашното насилие.
Клубът по дебати с поредната си изява направи сериозна заявка за популяризиране на този формат на работа в училище.

debati-
debati-
debati-