Open menu

Близо 300 творби участваха в тазгодишното издание на Националния конкурс „Природата – моето вдъхновение“, организиран за 27-ми път от ДПП „Шуменско плато“ - 2022. Учениците представиха 107 рисунки, 26 приложни творби, 57 презентации и 95 разкази и стихчета по темата. За пръв път участват деца от Вълчедръм, Кюстендил, Кърджали, със значителен брой творби се включват ученици от Бургас.
За изразеното лично отношение и творчески подход при презентациите втора награда се връчва на екип от ПМГ – Василена Мазнева, Яница Йотина и Божидар Петров за проекта им „Карстови води“. Те са ученици от IX клас. Поощрителна награда получава и Никол Бекова от VIII клас, за интерпретирането на темата „Природата - моето вдъхновение“ в своята презентация. Ръководители на учениците са Албена Джонева, учител по география и икономика и Биляна Йорданова, старши учител по информатика и ИТ.
В настоящото издание на конкурса част от наградите са осигурени от приятели на Парка. Подаръци собствена продукция, подготвиха за отличените и от Центъра за социална интеграция и рехабилитация на хора със зрителни увреждания. Творбите ще бъдат подредени в изложба в административния център на ДПП „Шуменско плато“ в лесопарк Кьошковете, която остава постоянна до провеждането на следващия конкурс през 2023 година.
Пожелаваме още успехи на участниците!

plato-
plato-
plato-
plato-
plato-
plato-
plato-