Open menu

24 май е Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбуката, просвета и култура и на славянската книжовност. Най-древният и най-красивият български празник. Нашите букви са нашата идентичност и принос за многообразието на европейската култура. На този ден всеки българин може да каже, че е горд потомък на нация, заемаща своето място в историята на Европа.

Във връзка с тържественото отбелязване на 24 май ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ се включи в традиционното шествие на училищата, детските градини и културните институции в община Кюстендил. В шествието участваха знаменната група на училището, първенците на випуските, учениците с принос към училището, учениците Миротворци към училището, учениците от осмите класове, учители.

На този ден традиционно се връчват ежегодните награди „Неофит Рилски“, които се присъждат от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България. Началникът на Регионално управление на образованието – Кюстендил г-жа Мая Стойчева връчи почетно отличие „Неофит Рилски“ на г-жа Елеонора Ершова – учител по география и икономика и гражданско образование в ПМГ „Проф. Емануил Иванов“.

Честита награда на г-жа Ершова! Пожелаваме вдъхновение и много творчески търсения!

На 24 май 2022 година училищната общност на ПМГ – Кюстендил отдаде почит на делото на светите братя Кирил и Методий и изрази своето уважение към словото, към знанието, към българския национален дух.

Честит празник!

 

 

 

manifestacia-
manifestacia-
manifestacia-
manifestacia-
manifestacia-
manifestacia-