нашето училище

2021/2022 учебна година

нашето училище

следете новините и създадената организация в рубриката ЗАЩИТА ОТ COVID-19

нашето училище

2021/2022 учебна година

нашето училище

следете новините и създадената организация в рубриката ЗАЩИТА ОТ COVID-19

нашето училище

2020/2021 учебна година

Добре дошли

в официалният сайт на Природоматематическа гимназия "Проф. Емануил Иванов" гр.Кюстендил!

В Природоматематическа гимназия всичко е “някак по-иначе”, защото:

  • нашето училището има собствен облик, правила и училищни ценности, които ние уважаваме, пазим и развиваме;

iu 2

  • има среда, която ни мотивира за сериозен учебен труд, провокира нашия стремеж към знания и постижения;
  • нашите преподаватели умеят да ни изкушават и успешно да ни водят в необятното пространство на знанието;
  • имаме възможност за изяви в състезания, конкурси, олимпиади и побеждаваме!;
  • участваме в разработването и реализирането на проекти;
  • умеем да се забавляваме и да се радваме на красивото и доброто;
  • заедно, учители и ученици, покоряваме актуалността на днешния ден, за да бъдем готови за бъдещето.

ЗАЩО ПМГ?: За повече от четири десетилетия ПМГ “Проф. Емануил Иванов” се превърна в знак за качествено обучение, оригиналност и стил, в еталон на педагогическата и образователната мисъл.

Представяне на нашето училище

Последвайте ни в:  facebook 31   youtube icon 31

Виж повече

„Ролята на учителя и междукултурният подход в часовете по немски език“

От 2.07.2021 г. до 4.07.2021 г. в Природоматематическа гимназия „Проф. Ем. Иванов“ – гр. Кюстендил Дружеството на преподавателите по немски език в България  в сътрудничество с Природоматематическа гимназия „Проф. Ем. Иванов“ – гр. Кюстендил и с подкрепата на Гьоте-институт – България, Фондация „Ханс Зайдел“, МОН, Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ проведе 29. Национална конференция на преподавателите по немски език на тема „Ролята на учителя и междукултурният подход в часовете по немски език“ под патронажа на Австрийското посолство.

Гости на конференцията бяха Негово Превъзходителство г-н магистър Константин Заупе – заместник-посланик и съветник на австрийската посланичка Андреа Вике, г-н Бернд Буххолц – главен консултант за обучението по немски език към Централната служба за обучение по немски език за страната и чужбина, господин Александър Пандурски – Областен управител на област Кюстендил, господин Петър Паунов – Кмет на град Кюстендил, госпожа Любка Ковачева – Експерт по чужди езици към РУО гр. Кюстендил, госпожа Даниела Дърманска – Заместник-директор на Природоматематическа гимназия „Проф. Ем. Иванов“ – гр. Кюстендил.

Участниците в конференцията бяха от Гьоте-институт – България, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Нов български университет, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ и Alpen-Adria-Universität Klagenfurt, преподаватели от България, Германия и Австрия.

Юлиана Карпузова – старши учител по български и немски език в Природоматематическа гимназия „Проф. Ем. Иванов“ – гр. Кюстендил и главен организатор на конференцията, като дългогодишен член на Дружеството на преподавателите по немски език в България, благодари за помощта при провеждането на събитието на: господин Александър Пандурски,  господин Петър Паунов, госпожа Любка Ковачева, госпожа Румяна Симеонова, госпожа Даниела Дърманска, Светлин Кирилов, Васил Василев, Гергана Борисова, Жана Райнова, Теодора Крумова, Детелина Тихолова, учениците от Х клас в ПМГ и на всички, които са помогнали за осъществяването на това голямо и важно събитие.

Радваме се, че нашето училище беше домакин на конференцията, защото немският език е средство за качествено и достъпно висше образование и основа за овладяването на други езици. Той е задължително условие за добра работна позиция в доста международни корпорации.

konf-
konf-
konf-
konf-
konf-
konf-
konf-
konf-
konf-
konf-
konf-
konf-
konf-
konf-
konf-
konf-
konf-
konf-
konf-
konf-
konf-
konf-
konf-
konf-
konf-
konf-
konf-
konf-

Дарете сега

 

donate now

Банкова сметка на ПМГ “Проф. Емануил Иванов” гр. Кюстендил, на която можете да дарите:

BG63SOMB91303160903400
IВAN SOMBBGSF-BIC
ОБЩИНСКА БАНКА-АД

Скъпи приятели,

Ръководство на училището гарантира прозрачност и ефективно разходване на финансовите средства според волята на всеки дарител.