нашето училище

2021/2022 учебна година

нашето училище

следете новините и създадената организация в рубриката ЗАЩИТА ОТ COVID-19

нашето училище

2021/2022 учебна година

нашето училище

следете новините и създадената организация в рубриката ЗАЩИТА ОТ COVID-19

нашето училище

2020/2021 учебна година

Добре дошли

в официалният сайт на Природоматематическа гимназия "Проф. Емануил Иванов" гр.Кюстендил!

В Природоматематическа гимназия всичко е “някак по-иначе”, защото:

 • нашето училището има собствен облик, правила и училищни ценности, които ние уважаваме, пазим и развиваме;

iu 2

 • има среда, която ни мотивира за сериозен учебен труд, провокира нашия стремеж към знания и постижения;
 • нашите преподаватели умеят да ни изкушават и успешно да ни водят в необятното пространство на знанието;
 • имаме възможност за изяви в състезания, конкурси, олимпиади и побеждаваме!;
 • участваме в разработването и реализирането на проекти;
 • умеем да се забавляваме и да се радваме на красивото и доброто;
 • заедно, учители и ученици, покоряваме актуалността на днешния ден, за да бъдем готови за бъдещето.

ЗАЩО ПМГ?: За повече от четири десетилетия ПМГ “Проф. Емануил Иванов” се превърна в знак за качествено обучение, оригиналност и стил, в еталон на педагогическата и образователната мисъл.

Представяне на нашето училище

Последвайте ни в:  facebook 31   youtube icon 31

Виж повече

Обучение във ВТОРИ гимназиален етап

Уважаеми десетокласници и родители на десетокласници,

Предстои учениците да завършат ПЪРВИ гимназиален етап и в следващата учебна година да започне обучението им във ВТОРИ гимназиален етап.

Във втори гимназиален етап обучението се извършва по учебен план, който включва раздел А с 12 часа седмично по задължителни общообразователни предмети (български език и литература, английски език, друг чужд език, математика, гражданско образование, спорт) и раздел Б с 20 часа седмично по профилирани предмети.

Профилираните предмети са 3 или 4 на брой. Първият и вторият профилиращи предмети са законово определени и зависят от профила, по който ученикът е избрал да бъде обучаван. За 10 а клас с профил „Математически“ те са математика и информатика. За 10 б клас с профил „Софтуерни и хардуерни науки“ те са информатика и информационни технологии. За 10 в клас с профил „Природни науки“ те са биология и химия.

Очакваме да изберете заедно ТРЕТИЯ или ТРЕТИЯ и ЧЕТВЪРТИЯ профилиращ предмет. На учениците са предоставени заявления, които трябва заедно да попълните. Учениците са непълнолетни и според чл. 12 от Закона за предучилищно и училищно образование заявлението подават учениците от свое име, но със съгласието на родителите.

Моля внимателно да прочетете заявленията. Те съдържат ВАЖНАТА информация, че смяна на профилиращ предмет, избран за 11 клас, не може да се прави в 12 клас. И още – изборът за втори задължителен държавен зрелостен изпит (втори ДЗИ) се прави само от изучаваните от ученика профилиращи предмети (първият ДЗИ е по български език и литература).

Какво още трябва да знаете:

 • Изборът 3 или 4 профилиращи предмети ще бъде еднакъв за целия випуск, т.е. ще се съобразим с преобладаващия избор на учениците.
 • Обучението по първи и втори профилиращ предмет става с целите паралелки. Обучението по трети/четвърти профилиращ предмет се организира в сборни групи с минимален брой 13 ученици в тях.
 • Ако ученикът е посочил учебен предмет, за който не са се събрали достатъчен брой желаещи ученици, то той ще бъде поканен да избере обучение по учебен предмет, за който има сформирана група.
 • На учениците подробно са обяснени процедурите по избора, но при възникнали въпроси моля да пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., за да получите необходимите отговори.

Напомням, че срокът за предаване на заявленията е 23 февруари(вторник) 14:00 часа – на отговорниците на класа или класен ръководител. Може и на електронна поща, ако ученикът отсъства от училище.

Бъдете здрави!

Елена Стоилова, директор

Дарете сега

 

donate now

Банкова сметка на ПМГ “Проф. Емануил Иванов” гр. Кюстендил, на която можете да дарите:

BG63SOMB91303160903400
IВAN SOMBBGSF-BIC
ОБЩИНСКА БАНКА-АД

Скъпи приятели,

Ръководство на училището гарантира прозрачност и ефективно разходване на финансовите средства според волята на всеки дарител.