Отличие за „PMGKN - Малката роботика“

Приключи поредното издание на програма „Роботика за България“. Представителният отбор от нашето училище получи oтличие за екипна работа.

Програмата „Роботика за България“ стартира през 2015 г. и до момента благодарение на нея повече от 200 учители от страната са обучени както в областта на роботиката, така и в придобиването на редица меки умения. В програмата са включени над 1500 ученика от близо 80 училища от 50 различни села и градове в страната. Участието в отборите по роботика насърчава интереса на учениците към науката и технологиите и им предоставя възможност да работят в екип като истински изследователи
Програмата „Роботика за България“ е насочена към обучение на ментори и създаване на отбори по роботика в концепцията на международното състезание за ученици FIRST LEGO League (FLL). Целта е да се стимулира интереса на учениците от 10 до 16 годишна вързраст към науката и технологиите. Програмата се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“(ФРГИ), по идея и с подкрепата на развойния център на SAP в София.
Поради епидемиологичната обстановка и продължаващите неясноти около ситуацията с COVID-19, организационният екип взе решение за промени, основани на грижата за здравето на всички участници в програмата. След като пъроначално отложи финала от месец юни за септември бе взето решение да се отмени присъствения финал.
С радост Ви информираме за наградата на нашия отбор.

Отличие за екипна игра от финалното състезание на програма "Роботика за България" се връчва на отбор „PMGKN - Малката роботика“ от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ гр. Кюстендил.
Учениците са от V до VII клас, ментори на отбора са Биляна Йорданова и Цветяна Йовева.
Честита награда!

ekipna-igra-
ekipna-igra-
ekipna-igra-
ekipna-igra-
ekipna-igra-
ekipna-igra-