Христо Тодоров участва в международна конференция за млади учени

 Христо Тодоров, ученик от 10 б клас, с ръководител на клуб „Хардуерна поддръжка“ – господин Камен Котев, се представи отлично на 20-тата ученическа конференция към Ученическия институт по математика и информатика към БАН.
Христо разработи проект „Calliope“ – генериране на лого-изображения чрез генеративни невронни мрежи в екип с Христо Канев – ученик от 11 клас на ПМГ – гр. Хасково. Техен научен ръководител е д-р Стоян Велев от SAP Labs Bulgaria. Темата бе базирана на най-новите открития в областта на изкуствения интелект.

Вълнуваща бе възможността им да участват в интервю за определяне на двамата участници, които ще представят България на престижната шестседмична школа в RSI - Масачузетския технологичен институт в Бостън, която ще се проведе през лятото. На интервюто се явиха 13 от отличените ученици от цялата страна. Христо бе избран за подгласник за RSI и е единственият, който ще представи България на Международната конференция за млади учени, която ще се проведе през април 2020 г. в Белград.

На добър час Христо!

 

mi-ban-
mi-ban-
mi-ban-