Фалшива „новина“ е участието на ПМГ“Проф. Емануил Иванов“, Кюстендил  в инцидента с изоставен ученик на летището във Франкфурт.

 

В  новинарска емисия е разказана история за ученик, изоставен от групата/учителите си на летището във Франкфурт.

 Водещият Виктор Николаев ясно казва преди репортажа, че ученикът е от НПМГ-София, но в самия репортаж репортерката говори само за природоматематическата гимназия и поради това, че е ясно казано, че ученикът е от Кюстендил, прави внушения, че става дума за Природоматематическата гимназия  в Кюстендил.

Намесено е името на нашето училище( Природоматематическа гимназия-Кюстендил)  във всички последващи публикации по различни медии  и ни заклеймяват без някой да се опита да се свърже с нас и да изясни фактите.

В тази връзка уточнявам следното:

  • Ученикът Атанас Иванов е от Кюстендил, но НИКОГА не е бил ученик на ПМГ-Кюстендил. Понастоящем е ученик вече в 12 клас на НПМГ – София;
  • Водачът на групата - Георги Пенков (или Пейков?), НЕ е и не е бил учител на ПМГ“Проф. Емануил Иванов“-Кюстендил.
  • В групата не е участвал нито един учител на нашето училище. Нямаме информация да са участвали и наши ученици.

С мен не е разговарял никой (нито майката на Атанас, нито журналист) и нямам никаква информация за организирането и провеждането на тази екскурзия.

Намесването на нашето училище и наши учители е много непрофесионална журналистическа проява. Моля да внесетете яснота по отношение на нашето участие/неучастие в тази случка.

Радваме се, че Атанас е вече у дома след това предизвикателство.

Фалшиви "новини" ни заливат от всички страни и различаването им е задължително умение за всеки от нас.

Хубаво лято! Бъдете здрави и усмихнати!

Поздрави, 

Елена Стоилова - директор на ПМГ"Проф. Емануил Иванов", Кюстендил