Новини

Днес 16 март 2020 от 9.00 часа започна новата форма на обучение - дистанционна.
Създадени бе предварителна организация и нужната подготовка за да може още от първия ден - 16 март да започнем  обучението. А това накратко означава - на 14 март 2020 бе изпратено писмо до родителите на учениците от директора на ПМГ; своевременно са приети ПРАВИЛА ЗА ДИСТАНЦИОННОТО ОБУЧЕНИЕ чрез електронната платформа Google G-Suite, като всеки ученик има акаунт; разполагаме с нужната техника.
Резултатът е:  успешно преминал учебен ден от дистанционното обучение. Ето вижте:

2020 03 16 video 1 day

Уважаеми ученици,

Времето, прекарано вкъщи, е наложително да използвате за продължаване на Вашето образование – за овладяване на учебното съдържание, което Вашите учители ще Ви преподават дистанционно. Поддържайте обучителната си активност, като се упражнявате върху преподадените уроци.
Ограничете максимално достъпа си до обществени места. Избягвайте физически контакт с други хора. Използвайте активно средствата за лична защита и хигиена, осигурени от Вашите семейства.

Уважаеми родители,

Като отговорни граждани следете здравословното състояние на своите деца. Осигурете им лични предпазни средства. При най-малко съмнение за влошаване на здравето им, незабавно потърсете медицинска помощ. Подкрепяйте и мотивирайте децата си да се запознават редовно с учебните материали, предоставени им по различни канали от техните учители.

Уважаеми директори и педагогически специалисти,

Призоваваме Ви:
• да използвате технологичните възможности за обмяна на образователни ресурси с учениците и непрекъснат контакт с родителите;
• да насърчавате родителите да мотивират и контролират децата си;
• да консултирате и отговаряте на въпроси от учебния материал, които затрудняват учениците;
• да осигурите здравословни и безопасни условия за работа и обучение в повереното Ви училище.

Надяваме се с отговорност и общи усилия да преодолеем този труден период.
Бъдете здрави и силни!

Идеята и сценария за етюда бяха на Ванеса Фудулска от 8 а клас, която работи в екип с Йоана Анастасова – също от 8 А клас. Двете момичета бяха и водещи на събитието.
Етюдът представи ключови моменти от БЪЛГАРСКОТО ВЪЗРАЖДАНЕ, като завършването на „История славянобългарска”, обявяването на Втора българска легия, края на БРЦК и една тежка зима от живота на Левски и Ботев. В края на представлението Бригита Андонова, ученичка от 12 А клас представи по вълнуващ начин стихотворението „Обесването на Васил Левски“ от Христо Ботев.


Участници в етюда бяха:
Виктор Митев – 8 А клас
Антонио Георгиев – 8 А клас
Константин Механджийски – 8 А клас
Валентин Тоев – 8 Г клас
Деян Петров – 8 Б клас
Даниел Райнов – 8 Б клас
Янис Якимов – 10 Б клас
Александър Асенов – 10 А клас
Калоян Димитров – 10 А клас
Василия Спиридонова – 10 В клас
Йоана Цонева – 10 А клас
Иван Ащарски – 10 Б клас
Радинел Паргов – 12 А клас

Подкрепящ екип за сценичната реализация – Мишел Иванова, Божидара Крумова, Мирела Кенова, Христо Георгиев и Даяна Дамянова от 8 А клас.
Събитието се проведе със съдействието на г-жа Жасмина Мицова – учител по история и цивилизация, г-жа Лилия Механджийска – училищен психолог и г-н Камен Котев – РНИКТ.
Спектакълът беше заснет и излъчен за БНТ от г-жа Ангелина Дочева – репортер в телевизията.
Ванеса Фудулска и Йоана Анастасова са вдъхновени от успешното представление и вече планират бъдещите си спектакли на сцената в училище.