Предстои провеждането на второто издание на Националния конкурс за студенти и ученици „Словото и диалогът“, организиран от Филологическия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Предоставяме Ви информация и линка към пълната информация за условията на конкурса https://www.uni-vt.bg/bul/pages/?zid=3&page=5366.

 

Предстой провеждане на космически лагер за ученици. Ученици на възраст между между 11 и 15 години могат да кандидатстват в конкурса Space Camp Turkey 2021 чрез есе или видео есе и да се класират за стипендия за участие в програмата!

Space Camp Turkey се намира в град Измир, Турция и е единственият такъв функциониращ учебно-тренировъчен лагер за Европа, Близкия Изток и Азия. Участниците в програмите на лагера учат по специализирана програма, изградена по утвърден модел на NASA.

Тази година 100 български деца, с интереси в науката, ще имат възможност да преминат през програмата на Space Camp Turkey. За целта, всички кандидати трябва да изпратят своите кандидатури с краен срок 11 април 2021 г., 23:59 ч.

Програмите на космическия център дават възможност на деца и младежи на различна възраст, но обединени от интересите си в STEM сферата, да работят по съвременни научно-образователни планове в областта на астрономията, роботиката, астрофизиката, биологията и др. Участниците използват истински космически технологии и влизат в ролята на космически изследователи като обличат скафандри, тренират на реални уреди за подготовка на астронавти, изпробват движения в безтегловна среда, поемат контрол върху совалка и т.н. След успешното приключване на програмата всички участници получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.
Повече информация за конкурса може да намерите на официална страница на програмата за България:


https://spacecamp.cct.bg/

Сдружение „Учебна работилница Европа“ e образователен проект. Започва дейността си от 2012 година - провеждане на ученически конкурси по европейски проекти.
Предоставяме Ви информация за три проекта:

 

През месец април 2021 година фондация "Миню Балкански"с.Оряховица организира провеждането на две школи:
- школа " Европейско кенгуру" от 12 до 16 април 2021г.
- школата "Изкуствен интелект" " от 20 до 25 април 2021 г.

Учителите и учениците ще получат сертификати за своето участие.

Предоставяме програмите на двете школи

За пета поредна година ще се проведе “Ден на професиите". Проектът има за цел да запознае учениците с различни професионални направления, възможности за квалификация и реализация на пазара на труда.

"Ден на професиите" е инициатива на Ротаракт клубовете в България и ще се проведе на 13 март 2021 г. от 10:00 ч. в Google Meet. Нашите лектори включват широк кръг от професионалисти (представители на образователни институции, на публичния и бизнес сектор в България), всеки от които ще представи пред учениците своето професионално направление, ще ги запознае с предимствата и предизвикателствата на професията си, както и с възможностите за допълнителна квалификация и реализация на пазара на труда.
Събитието е достъпно за всички и е напълно БЕЗПЛАТНО

Предоставяме Ви информация за проекта " Ден на професиите"

1. На 13 март/събота/2021 година - Форум на професиите.

Регистрационна форма: https://forms.gle/o9cu4UmN9RRZ4rPb7

Линк към страницата: https://www.facebook.com/DenNaProfesiite/

Линк към събитието: https://fb.me/e/3mhToFHNh

2. На 16 март /вторник/ 2021 година от 10.30 часа ще се проведе дискусия по кариерно ориентиране за "Синя икономика" (поради невъзможност някои класове да се включат на 15 март/понеделник/2021) година.

Линк и парола за влизане в платформата Zoom:
https://us02web.zoom.us/j/86890699281?pwd=Y2ZTendJTFA3R2lXWURRVmJEZ0pWZz09

Meeting ID: 868 9069 9281
Парола: HVB30n

3. На 17 март /сряда/ 2021 година от 11.15 часа за нашето училище УНСС ще организира среща с преподаватели и студенти от университета, на която учениците могат да зададат своите въпроси.

Линк за срещата ще бъде изпратен на 17 март.