Химикотехнологичен и металургичен университет, София организира webinar на тема "Защо да избера инженерно образование в ХТМУ?".
Събитието е насочено към учениците от 12-ти клас.

В уебинарът учениците ще имат възможността да се запознаят с Химикотехнологичния и металургичен университет, специалностите, които се изучават и възможностите за кандидатстване. Ще разгледат нашите лаборатории, ще могат да чуят мнения на наши възпитаници и да зададат въпросите си към нас.
Програмата на събитието е разделена в два панела, като идеята е, както учениците, които са първа смяна да успеят да вземат участие, така и тези, които са втора смяна.

29.01.2021 г.
Панел 1:
10:00 - 12:00
Панел 2:
14:00 - 16:00
Събитието ще се проведе в Google meet, като всеки желаещ може да се включи чрез следния линк: meet.google.com/ytq-qrwp-boh

Предоставяме Ви информация за новата младежка програма на WWF Bulgaria за зелено предприемачество и решаване на някои от най-неотложните екологични и социални проблеми в света.

Програмата Panda Labs е подкрепена от Министерство на образованието и науката.
Ето кратка информация за програмата.

Panda Labs е глобална иновационна програма на WWF и най-новата и вълнуваща платформа за решаване на някои от най-неотложните екологични и социални проблеми в света.

Panda Labs се въвежда за първа година в България с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

Фокус на програмата Panda Labs са младежите между 15 и 25 години и тяхното дейно участие в разрешаване на екологични проблеми.

През м. януари 2021 г. започва първата кампания за набиране на участници, а повече информация можете да откриете на сайта на програмата:

Уважаеми ученици,

Предоставяме Ви писмото, изпратено от ректора на Икономически университет Варна. В него са посочени възможности за ученици, предоставяни от Икономически университет - Варна.

Националният конкурс "Път към славата" ще се проведе през месец март 2021 година.
Предлагаме Ви регламента за участие.
Срок за заявките - 10 февруари 2021 година

Предоставяме Ви писмо на Ръководителя на представителството на Россътрудничество в Република България О.Н.Широкова за възможността българските ученици да получат безплатно образование в руските вузове. В него ще намерите отговори на следните въпроси:
УСЛОВИЯ ЗА ОБУЧЕНИЕ И ПРЕСТОЙ НА ТЕРИТОРИЯТА НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ
КЪДЕ ДА СЕ ОБЪРНЕ КАНДИДАТЪТ?
СПИСЪК НА ДОКУМЕНТИТЕ ЗА КАНДИДАТИТЕ ПО ОСНОВНИТЕ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПРОГРАМИ СПИСЪК НА ДОКУМЕНТИТЕ ЗА КАНДИДАТИТЕ ПО ПРОГРАМИТЕ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНО ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ.